Diep in de nacht, denkt een man met wijdopen ogen aan wat zijn leven is geweest, een moeizame onderneming in het aanschijn van de eeuwigheid. In een crisis van existentiële angst of een vlaag van luciditeit, gooit hij plots de matras om die hij al heel zijn leven deelt met Leviva, zijn wederhelft, zijn last, de zielsverwante waarmee hij al jaren in hetzelfde schuitje zit. Vannacht, wordt alles gezegd, alles wat op de maag ligt, alles wat men op het hart heeft. Het gaat over leven en dood!
Bruno en Stella zijn hartstochtelijk verliefd op elkaar. Wanneer Bruno op een dag ziet hoe een ander naar haar kijkt, is het hek van de dam : een onbeheersbare en verschroeiende jaloezie maakt zich van hem meester. Hij gaat op zoek naar een onmogelijke waarheid, want zijn vrouw is de trouw zelve. Om die vermeende waarheid te achterhalen bedenkt hij allerlei listen, hij gaat zelfs zover dat hij zijn vrouw aanbiedt aan alle mannen van 15 tot 60 jaar !
Vanavond zult u geen recital te zien krijgen. De concertist zal zijn kostuum niet aantrekken om achter het klavier plaats te nemen. En hij zal het publiek ook niet zijn rechterprofiel aanbieden. Vanavond, is de verborgen en intieme kant van de pianist aan de orde, een verhaal van partituren en luchthavens en hotelkamers en concertzalen, en het magisch evenwicht op de koord tussen de tijdzones.
Ontspan uw lachspieren. Hou uw zakdoeken klaar. De begeesterend poëtische vertellingen van Ascanio Celestini, komische fabels in de pure orale Italiaanse traditie, zijn warm aanbevolen voor uw herfstavonden.
Twee hernemingen waar naar uitgekeken werd : Fabbrica en Histoires d'un idiot de guerre en een première : Pecora nera. Een « trio di pasta », uit Italië geïmporteerd door Pietro Pizzuti en Angelo Bison. Om mateloos van te genieten !
Parijs, vandaag. Anne ziet een Hollywood-film uit de jaren ’40. Ze is helemaal ondersteboven van de onaardse schoonheid van één van de acteurs, die sindsdien in vergetelheid is geraakt. Gefascineerd, gaat ze op zoek naar hem… Een zeldzaam stuk dat, van het maccarthysme tot de val van de Berlijnse muur en het openbaren van de Stasi-archieven, reflecteert over de fascinatie die uitgaat van beelden en hun schoonheid, en over de plaats van de mens in de Geschiedenis.
Een artistieke ploeg gaat twee opeenvolgende seizoenen aan de slag met het bijzondere oeuvre van Robert Walser. Een poëtische voorstelling waarin, in een opeenvolging van tableaus, conversaties, verhalen, ontmoetingen en verschijningen, spookachtige silhouetten zullen getuigen van de droomwereld van deze Zwitserse dichter, die werd bewonderd door Kafka, Benjamin, Zweig,... Een reis als in een wakkere droom.
auteur pier paolo pasolini regisseurfrédéric dussenne
Een Milanees industrieel, pragmatisch huisvader en eerder « centrum-links », heeft een bizarre droom : hij ziet zichzelf als kind, en hij achtervolgt een jongen die groter is dan hem en waarvan hij het gezicht niet kan zien. Hij noemt hem « Vader ».
Hij wordt badend in het zweet wakker, en probeert zijn droom op te helderen. Zou die onvatbare jongen zijn eigen zoon zijn ? En dan krijgt hij plots een hevige beroerte. Een echt infarct of een droom ? Profetie of enigma ?
De white-out duurt nu al 4 weken in de stad : sneeuw, wind en mist maken de zichtbaarheid onmogelijk. De horizon verdwijnt. Desoriëntatie. Zinsverbijstering.
« Zij » loopt door de stad. Op zoek naar een man, een zekere Klaus. Is hij opgelost in de white-out ? « Zij » klopt aan. Een man doet open. « Zij » zegt dat de passie van haar bezit heeft genomen. « Hij » zegt dat hij schrijnwerker is.